«Εικονική Επιχείρηση» του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» «ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΑΣΤΑ ΑΕ»

Με αφορμή ένα εγκαταλελειμμένο θερμοκήπιο, οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα οικονομίας του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου στα πλαίσια της δράσης «Εικονική Επιχείρηση» του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» επιχειρούμε την «ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΑΣΤΑ ΑΕ» σε πολυδιάστατο επίπεδο από την καλλιέργεια έως την μεταποίηση.

Στην εποχή της μεγάλης βιασύνης που ζούμε, η αγκινάρα μας δίνει ένα μάθημα υπομονής. Υπομονή για να καρποφορήσει και υπομονή για την αναζήτηση της καρδιάς της. Η πολύτιμη αγκινάρα θα ανοίξει την καρδιά της στο θερμοκήπιο μας. Θα μεταμορφωθεί σε τουρσί με τη συνοδεία σελινόριζας, μάραθου, πιπεριάς, σκόρδου, ξυδιού, λαδιού, λεμονιού και θα καταλήξει σε ένα απίθανο άλειμμα. Υπερτροφές της ελληνικής φύσης που το πάντρεμα τους θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Σε συνθήκες πάντα φυσικής καλλιέργειας και κυκλικής οικονομίας στοχεύουμε στην αξιοποίηση των πόρων σεβόμενοι πάντα τον άνθρωπο και τη φύση. Επιχειρούμε χωρίς να κερδοσκοπούμε, αναπτυσσόμαστε χωρίς να καταστρέφουμε, ρισκάρουμε χωρίς να εκμεταλλευόμαστε, καλλιεργούμε χωρίς να μολύνουμε, καινοτομούμε κάνοντας βήματα πίσω.

Τίποτα όμως δεν θα καταφέρναμε χωρίς τους καθηγητές μας, τη διεύθυνση του σχολείου μας και τους πραγματικούς επιχειρηματίες που μας στήριξαν ως χορηγοί και συνεργάτες.