Συμμετοχή του 2ου ΕΠΑΛ στη δράση: «ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΕ»

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Επαλ Ρόδου και άλλων 4 σχολείων της Δωδεκανήσου, έλαβαν μέρος στη δημόσια διαβούλευση για το Μέλλον της Ευρώπης, καταθέτοντάς τις ιδέες και τις προτάσεις τους  για τη δική τους  Ευρώπη, την Ευρώπη της νέας γενιάς.

Οι άξονες της διαβούλευσης αφορούσαν στις 4 προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για  μια «ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία», μια «Ευρώπη κατάλληλη για τη ψηφιακή εποχή», «μια νέα ώθηση για την ευρωπαϊκή δημοκρατία» και για τον “πολιτισμό, τη νεολαία, την εκπαίδευση”.

Η πιλοτική δράση προσομοίωσης ευρωπαϊκών θεσμών “MyEurope&Me”, υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ρόδου, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το «Μέλλον της Ευρώπης» (#futurEU.europa.eu) και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή, 21.05.2021, από 10.00-13.00.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση αυτή είναι τα εξής:

Το 1ο ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ- ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟ, που εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ε.Κ.).

Το  Γυμνάσιο και Λύκειο της Τήλου, που εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Ε.Σ.).

Το 1ο ΓΕΛ ΚΩ, που εκπροσώπησε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (Σ.ΕΕ).

Το   2ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ, που εκπροσώπησε τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Επιτρ.).

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ, που εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕΕτΠ).

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας : ΣΧΟΙΝΑ ΑΓΑΠΗ, ΝΕΓΚΡΟΥΣΤΟΥΕΒ – ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΚΑΛΠΑΚΙΔΗ ΝΤΑΝΙΕΛ , ΛΥΚΟΥΡΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ, ΝΙΚΟΛ ΦΑΛΚΟΝΙ που εκπροσώπησαν με απόλυτη επιτυχία το σχολείο μας και την εκπαιδευτικό Νουμεροπούλου Μαριάννα για τον συντονισμό και την υλοποίηση της δράσης.