ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 24-11-2021

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

2ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος, 24 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του προγράμματος  Μ.Ν.Α.Ε.( Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ), πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο αμφιθέατρο  του σχολείου μας, σήμερα Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 και  ώρα 12:30 το μεσημέρι,  εκδήλωση, με ευρεία συμμετοχή των γονέων των μαθητών της Α΄ τάξης του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των δράσεων του άξονα «Σχέσεις σχολείου-οικογένειας» και του δείκτη «Ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας, υποστήριξη και ενίσχυση της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας», παρουσιάστηκε στους γονείς των μαθητών μας, σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε από ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας(Βιδούρη Θεοδώρα, Ηλβανίδου Φεβρωνία, Καραϊσαρλή Μαρία, Νουμεροπούλου Μαριάννα, Σεβαστίδης Δαυίδ).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

  1. Παρουσίαση στους γονείς όλων των εκπαιδευτικών τομέων και ειδικοτήτων που λειτουργούν στο σχολείο μας
  2. Ενημέρωση των γονέων για το νέο θεσμό του συμβούλου καθηγητή που θα λειτουργήσει στο σχολείο μας
  3. Ενημέρωση των γονέων για την τράπεζα θεμάτων και για τον  τρόπο τελικής εξέτασης των μαθητών μας

Μετά την αναλυτική παρουσίαση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης από τους εκπαιδευτικούς, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ερωτήσεις και έγινε επίλυση όλων των αποριών των παριστάμενων γονέων, από τους εισηγητές εκπαιδευτικούς και την ψυχολόγο του σχολείου μας.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται στη βελτίωση των σχέσεων σχολείου – οικογένειας και στην ενδυνάμωση του ρόλου των γονέων  σε θέματα επικοινωνίας, συμμετοχής και ποιοτικής συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, με απώτερο κοινό σκοπό τη βελτίωση της σχολικής ζωής των παιδιών.

Σημειώνεται ότι οι γονείς έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον  και φάνηκε να ενστερνίζονται και  να στηρίζουν τις δράσεις που αναλαμβάνονται στα πλαίσια της Μ.Ν.Α.Ε.

Τέλος, έγινε παρουσίαση στους γονείς, των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα τμήματα των παιδιών τους και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους διδάσκοντες για την πρόοδο και την εν γένει παρουσία των παιδιών τους στην κοινότητα του σχολείου μας.