e-twinning project

Το 2ο  ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ συμμετείχε στο έργο e-Τwinning  συνεργασίας με ευρωπαίους μαθητές/ τριες με τίτλο “Welcome to our hotel – How can I help you?”. Τα συνεργαζόμενα σχολεία ήταν από την Γαλλία, την Φινλανδία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Λετονία.

Το e-Twinning είναι μια κοινότητα εκπαιδευτικών, μαθητών και σχολείων στην Ευρώπη που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ σχολείων και μαθητών/τριών μέσω της χρήσης τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια του έργου, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να επικοινωνήσουν με συνομηλίκους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω διαδικτυακών συναντήσεων των σχολείων και να γνωρίσουν μέσα από τις δημιουργίες τους τις πόλεις τους. Επιπλέον, εξοικειώθηκαν με τα χρήση των ΤΠΕ και των εργαλείων web 2.0, καθώς δημιούργησαν ψηφιακές αφίσες και ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) με QR code με τα αξιοθέατα της πόλης τους, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια κοινή παρουσίαση με τους διαφορετικούς τύπους καταλυμάτων που προσφέρει κάθε περιοχή και εξοικειώθηκαν με την αγγλική ορολογία στην εξυπηρέτηση πελατών στον τουρισμό (π.χ. υποδοχή πελατών και κράτηση δωματίου) μέσω της δημιουργίας διαλόγων σε μορφή κόμικς. Όλες αυτές οι δραστηριότητες συνδέθηκαν με τα μαθήματα της Οργάνωσης & Λειτουργίας Ξενοδοχειακών Μονάδων και της Γεωγραφίας Τουρισμού.

Απολαύστε το ταξίδι μας μέσα από το συνεργατικό e-book που δημιουργήσαμε με τις αφίσες για τα αξιοθέατα της πόλης κάθε συνεργαζόμενου σχολείου:

https://read.bookcreator.com/hm6TeC2inrPozgdoQglFrjXkPXw1/OZk2QaIKSI2bJW-kI_y0hQ

Η δημιουργία μας για τους διαφορετικούς τύπους καταλυμάτων:

https://view.genial.ly/61c0302aad17190e3ff79374/presentation-how-can-i-help-you

Ένα δείγμα από τις δημιουργίες των μαθητών του Σχολείου μας:

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μας:

Twinspace (etwinning.net)

H Συντονίστρια εκπαιδευτικός του έργου e-Twinning για το 2ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ: Στεργιοπούλου Φωτεινή, ΠΕ80 Οικονομίας

Οι μαθητές/τριες του τομέα Οικονομίας & Διοίκησης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα:

1. Μπουλντουρλου Νικόλαος

2. Παπακωνσταντής Παναγιώτης

3. Λυδάκης Ευάγγελος

4. Κλωνάρης Ιωάννης

5. Ζαπάτα Τόρρες Μαρία Ισαμπελ

6. Διακογιάννης Δημήτριος

7. Χρυσοπούλου Ευσταθία

8. Σαββάκης Σάββας