Ενημερωτικό Σημείωμα για Σχολική Ψυχολόγο

Εκ μέρους της Διεύθυνσης του σχολείου μας, σας ενημερώνουμε ότι ήδη από τα τέλη του περσινού ακαδημαϊκού έτους εφαρμόζεται το πρόγραμμα “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”- ΜΝΑΕ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την ένταξη των ψυχολόγων στα Επαγγελματικά Λύκεια, με συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο.

Ο/Η ψυχολόγος οφείλει να ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες των μαθητών, όσο και σε αιτήματα γονέων και καθηγητών. Αρχικά, παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε μαθητές, οι οποίοι είτε με δική τους πρωτοβουλία ή κατόπιν παρότρυνσης των καθηγητών τους, διατυπώνουν σχετικό αίτημα.

Επιπλέον ενημερώνει, συμβουλεύει και υποστηρίζει τους γονείς που το επιθυμούν, σχετικά με θέματα εφηβείας και σχέσεων στην οικογένεια.

Παράλληλα, ο ψυχολόγος σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας, συνεργαζόμενος με σχετικούς αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες. Τέλος, συμβάλλει στη δικτύωση του σχολείου με άλλα σχολεία και ευρύτερα με την κοινότητα.

Στο σχολείο μας   κατά το σχολικό έτος 2020-2021 θα παρέχει τις υπηρεσίες της η ψυχολόγος κα Καφενζάκη Δικαία αποκλειστικά μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω πανδημίας  . Όσοι μαθητές ή κηδεμόνες επιθυμούν να κλείσουν ένα ραντεβού  για διαδικτυακή συνάντηση  με τη ψυχολόγο μας  παρακαλούμε να στείλουν  αίτημα με  τα στοιχεία τους στο mail: psychologykafenzaki@yahoo.com     

 Στο αίτημα θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του μαθητή και το τμήμα στο οποίο φοιτά.  Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια  της συνεδρίας  η κάμερα πρέπει να είναι ανοικτή.  Στις συναντήσεις αυτές προστατεύονται τα προσωπικά  δεδομένα και η ιδιωτική ζωή  των συμμετεχόντων.