Επαναλειτουργία 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου από Δευτέρα 12/4/2021

Σας  ενημερώνουμε ότι από  Δευτέρα 12 Απριλίου  ξεκινά η επαναλειτουργία του σχολείου.

Στα ήδη ισχύοντα μέτρα (μάσκα, αποστάσεις, αερισμός αιθουσών κ.λ.π.  ) προστίθεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου ή  self-test δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου.

Το τεστ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ  για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη

Τα τεστ θα παραλαμβάνουν γονείς και κηδεμόνες με τον ΑΜΚΑ των μαθητών ΔΩΡΕΑΝ από τα φαρμακεία.

Οι μαθητές θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

 Γονείς και  ενήλικοι μαθητές θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/υπ.δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

ΜΑΘΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Αν το self-test είναι θετικό για τους μαθητές, θα δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.