«Σχέσεις σχολείου-οικογένειας» – «Ας γνωριστούμε»

Στα πλαίσια του προγράμματος  Μ.Ν.Α.Ε.( Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ) αλλά και της αξιολόγησης σχολικών μονάδων, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο αμφιθέατρο  του σχολείου μας, σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 και  ώρα 12:30 μμ., εκδήλωση, με ευρεία συμμετοχή των γονέων των μαθητών της Α΄ τάξης του νεοϊδρυθέντος ΠΕΠΑΛ στο σχολείο μας.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των δράσεων του άξονα «Σχέσεις σχολείου-οικογένειας» και του δείκτη «Ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας, υποστήριξη και ενίσχυση της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας», παρουσιάστηκε στους γονείς των μαθητών μας, το σχέδιο δράσης με θέμα:                          

« ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ »

που εκπονήθηκε από ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας(Σεβαστίδης Δαυίδ, Νουμεροπούλου Μαριάννα, Βιδούρη Θεοδώρα, Ηλβανίδου Φεβρωνία, Κωσταπαππά Δήμητρα, Ανδρεάδου Αναστασία,  Παυλίδου Ελισάβετ).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

  1. Ενημέρωση των γονέων για θέματα λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος ΠΕΠΑΛ
  2. Ενημέρωση των γονέων για τον θεσμό του Συμβούλου καθηγητή
  3. Ενημέρωση των γονέων για την τράπεζα θεμάτων και την εφαρμογή της στα εξεταζόμενα μαθήματα.
  4. Ενημέρωση των γονέων για τους Τομείς και τις Ειδικότητες που θα κληθούν να επιλέξουν τα παιδιά τους τις επόμενες χρονιές (στην Β΄ και την Γ΄ Τάξη αντίστοιχα).
  5. Ενημέρωση των γονέων για τις εκπαιδευτικές προοπτικές και τις επαγγελματικές διεξόδους των παιδιών τους αποφοιτώντας από το ΠΕΠΑΛ.
  6. Ενημέρωση των γονέων από τον ψυχολόγο του σχολείου μας, για το ρόλο του στα πλαίσια της Μ.Ν.Α.Ε. (συμβουλευτική και υποστήριξη).
  7. Ενημέρωση των γονέων για τα κύρια προβλήματα που αφορούν τη φοίτηση και την καθημερινή παρουσία των παιδιών τους στο σχολείο, με απώτερο στόχο να γίνουν κοινωνοί των προβλημάτων αυτών, δείχνοντας μεγαλύτερη προθυμία για συνεργασία, προκειμένου τα όποια προβλήματα, αρχικά να περιοριστούν και στη συνέχεια να εκλείψουν εντελώς από το σχολείο μας.

Μετά την αναλυτική παρουσίαση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης από τους εκπαιδευτικούς, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ερωτήσεις και έγινε επίλυση όλων των αποριών των παριστάμενων γονέων, από τους εισηγητές εκπαιδευτικούς της δράσης.

Σημειώνεται ότι οι γονείς έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον  και φάνηκε να ενστερνίζονται και  να στηρίζουν τις δράσεις που αναλαμβάνονται στα πλαίσια της Μ.Ν.Α.Ε. και της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια στην ομάδα των εκπαιδευτικών, προσβλέποντας και σε επόμενες δράσεις, μέσα από τις οποίες θα συνεχίσουν να δομούνται ποιοτικές σχέσεις επικοινωνίας και συνεργασίας σχολείου – οικογένειας.

Τέλος, στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους διδάσκοντες για την πρόοδο και την εν γένει παρουσία των παιδιών τους στην κοινότητα του σχολείου μας.