YOUNG BUSINESS TALENTS (YBT) 2022-2023 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – YOUNG BUSINESS TALENTS (YBT) 2022-2023 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος με δύο ομάδες στον Εθνικό διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας (Young Business Talents), σύμφωνα με τον οποίον οι μαθητές μας κλήθηκαν να ανταγωνιστούν με άλλες 500 ομάδες σχολείων από όλη την Ελλάδα μέσω ενός επιχειρηματικού προσομοιωτή καταρτίζοντας επιχειρηματικά σχέδια από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τις αρχές Μαρτίου 2023.

Οι μαθητές μας με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Κουφαλέξη Ιωάννας (ΠΕ80) και Κασέρη Νεκτάριου (ΠΕ80) είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την διαδικασία διοίκησης της δική τους επιχείρησης μέσα  σε ένα περιβάλλον πραγματικής αγοράς και ανταγωνισμού και την ευτυχία να βιώσουν την καταπληκτική εμπειρία του Τελικού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 31/3/2023, καθώς προκρίθηκαν και οι δυο ομάδες του σχολείου μας μέσα στις καλύτερες 76 ομάδες.

Το όλο εγχείρημα ενίσχυσε την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των μελών των ομάδων προκειμένου να ληφθούν σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις  διοικώντας τις εικονικές τους επιχειρήσεις και συνεπώς συνέβαλε στην καλλιέργεια της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Κατά  την διάρκεια ενασχόλησή τους με τον Επιχειρηματικό Προσομοιωτή ενισχύθηκε η αυτοπεποίθησή τους, συμμετείχαν με ενθουσιασμό, έμαθαν να λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις και να συντάσσουν “Business Plans” καταφέρνοντας να καταστήσουν βιώσιμη και κερδοφόρα την εικονική τους επιχείρηση.

Καλλιεργήθηκαν στους μαθητές μας κοινωνικές αξίες, όπως της ηθικής, της υπευθυνότητας, της συνέπειας, της προσπάθειας, της επιμονής, της άμιλλας, του υγιούς ανταγωνισμού, του αλληλοσεβασμού και της κατανόησης.

Επιπλέον ανέπτυξαν ήπιες δεξιότητες , όπως την συνεργασία σε ομάδα, την επικοινωνία, την Κριτική Σκέψη, την Λήψη Αποφάσεων, την Ανάλυση-Σύνθεση, την Διαχείριση Χρόνου, την Ενσυναίσθηση και την Καινοτομία-Ρίσκο.

Τέλος, ανέπτυξαν  επιχειρηματικές ικανότητες που τους βοήθησαν να κατανοήσουν :

  • Τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό (Ανάλυση-Προγραμματισμός-Εκτέλεση-Ελεγχος)
  • Διαμόρφωση γενικής Στρατηγικής
  • Τις Λειτουργίες της επιχείρησης (Παραγωγή-Marketing-Χρηματοοικονομικά – Ανθρώπινοι Πόροι)
  • Τους Χρηματοικονομικούς Λογαριασμούς (Ισολογισμό – Λογ/μο Αποτελεσμάτων)
  • Τις Έρευνες Αγοράς
  • Τον Χάρτη Τοποθέτησης Μαρκών

Ευελπιστούμε για τη συμμετοχή περισσότερων ομάδων από το σχολείο μας του χρόνου!