Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Με αφορμή την 16 Οκτώβρη 2021, Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων μαθητές της Β’ Τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου σε συνεργασία με την Ψυχολόγο του σχολείου ενημερώθηκαν για το αόρατο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων από εκπρόσωπο της Α21, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που κινητοποιείται από την ελπίδα ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα διασωθούν από τη δουλεία. Στόχος της παρουσίασης από την Α21 ήταν οι μαθητές να μάθουν να προστατεύονται από τους κινδύνους της εμπορίας ανθρώπων αλλά και να αναφέρουν ύποπτα περιστατικά.

Στην συνέχεια, ενημερώθηκαν για την  παγκόσμια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την #humantrafficking της Α21, το Περπάτημα για την Ελευθερία. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο στις 16 Οκτώβρη 2021, συγκεντρώθηκαν για να περπατήσουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για την εμπορία ανθρώπων. 

Με την σειρά τους οι μαθητές θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν και την υπόλοιπη σχολική κοινότητα οργανώνοντας το δικό τους “Περπάτημα για την Ελευθερία”. Έφτιαξαν τα δικά τους πλακάτ με μηνύματα ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης σχετικά με την εμπορία ανθρώπων και στην συνέχεια ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όλων αυτών που την στερούνταιστον χώρο του σχολείου. 

Τέλος, μοίρασαν σε όλες τις τάξεις του σχολείου βραχιολάκια της Α21, τα οποία μας παραχώρησε δωρεάν και τους πληροφόρησαν για το αόρατο έγκλημα της Εμπορίας Ανθρώπων. 

Βίντεο : https://drive.google.com/file/d/18rC9lvGjwa-gvvDxiY6Ig0GZSm7GBVna/view?usp=drivesdk