Βάλε κήπο στη ζωή σου

Στα πλαίσια της προσπάθειας του Σχολείου μας να αναπτύξουμε δράσεις όπου οι μαθητές/τριες θα έρθουν πιο κοντά στη φύση και θα αποκτήσουν περιβαλλοντική ενσυναίσθηση, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν σχολικό λαχανόκηπο στο θερμοκήπιο του σχολείου μας.

Οι μαθητές/τριες, μέσω της ενασχόλησης τους με την κηπουρική στο σχολείο, ήρθαν σε άμεση επαφή με τη φύση και ανέπτυξαν βιωματικά τη σχέση τους μαζί της μαθαίνοντας πως ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται τη φύση και αν εκμεταλλεύεται σωστά τα φυτά μπορεί να τρέφεται υγιεινά.

Οι μαθητές/τριες ανέλαβαν με υπευθυνότητα την εκτέλεση των απαιτούμενων γεωργικών εργασιών για την καλλιέργεια των λαχανικών: σκάψιμο, όργωμα, σπορά, πότισμα. Τα λαχανικά που σπείραμε ήταν μαρούλια και ραπανάκια.

Στις 30/3/2022, οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στη δράση είχαν την ευκαιρία να γευτούν πρώτοι τα δικά τους λαχανικά, αποτέλεσμα της δικής τους προσπάθειας.

Μέσω της βιωματικής αυτής δράσης, οι μαθητές/τριες καλλιέργησαν συνεργατικές και οργανωτικές δεξιότητες, το αίσθημα ευθύνης, της υπομονής και της επιμονής, όπως επίσης και θετικές στάσεις απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. Παράλληλα, κατανόησαν ότι μπορούν οι ίδιοι/ιες να παράξουν μέρος ή όλη την τροφή τους και ανακάλυψαν πως συνδέεται η διατροφή τους με το οικολογικό τους αποτύπωμα, αλλά και την υγεία τους.

Υπεύθυνες καθηγήτριες της δράσης:

Νουμεροπούλου Μαριάννα

Στεργιοπούλου Φωτεινή

Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές/τριες  των τμημάτων: Β2 Οικονομίας,              Γ Οικονομίας και Διοίκησης και Γ2 Τουρισμού.